All on 4 implant nasıl yapılır?
İlk aşamada her diş operasyonunda olduğu gibi hekim muayenesi büyük önem taşımaktadır. Klinik ve radyolojik muayene ile kişinin kemik yapısı, çene yapısı gibi ölçümlerin ardından tedavi gerçekleştirilir. Her hastanın ihtiyacı farklı olduğu için diş hekimi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kişinin tedaviye uygun olup olmadığı belirlenmelidir.
Tam dişsiz hastalara uygulanabilen bu implant tekniğinde ilk olarak, varsa, hastanın kalan dişleri de lokal anestezi uygulanarak çekilir. Sonrasında hastanın çene kemiğine implantlar yerleştirilir. 4-6 implant yeterli olabilmektedir. İmplantların yerleştirilmesinin ardından sabit protez için ölçüler alınır.
Alınan ölçülere uygun olarak geçici protezler takılır. Böylelikle hasta uzun süre boyunca dişsiz kalmak zorunda değildir. İmplantların kemikle kaynaşması için gereken sürenin geçmesinin ardından, geçici implantlar çıkarılarak kalıcı implantlar yerlerine yerleştirilir. Bu süre kişiden kişiye değişmekle birlikte birkaç ay sürebilmektedir. Bu süre zarfında hekimin belirlediği beslenme tavsiyelerine uymak iyileşme sürecine etki edecektir.
All on 4 implant tekniği kimlere yapılır?
All on 4 implant tekniği, geleneksel implantta olduğu gibi kemik gelişimi önem taşıdığından 18 yaş üstü sağlıklı her bireye yapılabilecek bir tedavi yöntemidir. Tam dişsiz ya da az dişi kalan kişilere uygulanmaktadır. Bununla birlikte kemik hastalıkları, kanser, şeker hastalığı gibi sağlık sorunları bulunan kişiler için uygun değildir. En güvenilir bilgi için uzman bir hekime danışılması gerekmektedir. Tedavinin başarısı, uzman diş hekimi tarafından doğru şekilde uygulanmasına bağlıdır.