Diş implantı tedavisi, birkaç adımdan oluşmaktadır. İlk olarak diş hekimi tarafından ağız sağlığı ve çene yapısı değerlendirilir ve implantın uygunluğu belirlenir. İlk muayenede kişinin tedavi için uygun olup olmadığı, tedavinin ne kadar sürebileceği ve ne kadarlık bir maliyet oluşturacağı tespit edilir. Kişinin tedaviye uygun sağlık durumunda olup olmadığının tespiti için hekim tarafından testler yapılmakta ve genel sağlık durumu için testler istenebilmektedir. Bu noktada kişinin hastalık geçmişiyle ilgili detayları hekime sağlıklı bir şekilde iletmesi büyük önem taşımaktadır.
Kişinin genel sağlık durumunun elverişli olduğu belirlendikten sonra, ağız ve çene yapısı detaylıca incelenmektedir. Bu detaylı muayenenin ardından da kişinin cerrahi işlem için uygunluğu tespit edildiğinde operasyon planlanması yapılır.
Cerrahi işlemde lokal anestezi uygulanarak kırılmış ya da çürümüş diş varsa çekilir. Oluşan boşluğun koşullarına göre sıradaki operasyona karar verilir. Aynı gün ya da duruma göre bir süre sonra çene kemiğine yuva açılır ve implant vidası yerleştirilir. İmplant vidanın, çene kemiğiyle uyum sağlama süreci birkaç ay sürebilir. Bu süreçte implantların kemikle kaynaşmaları beklenir.
İyileşme ve kaynaşma tamamlandıktan sonra implantın üst kısmına bir abutment takılmaktadır. Abutment üzerine protez diş takılarak tedavi tamamlanır.