İmplant Diş

İmplant Diş

İmplant diş, çeşitli nedenlerle eksik olan dişlerin yerine yapılan bir yapay diş kökü işlemidir. Diş boşluğuna genellikle titanyumdan üretilmiş bir diş kökü yerleştirilir ve üzerine uygun şekilde kaplama yapılır. Bu uygulama sayesinde doğal dişlerin işlevinde ve dayanıklılığında yapay diş oluşturulması mümkün olur.

İmplant diş oldukça yaygın, popüler bir uygulama haline gelmiştir. Bunun nedenleri arasında dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım imkânı tanıması, ileride oluşabilecek kemik kayıplarını engellemesi vardır. Ayrıca bu uygulamada komşu dişler zarar görmez, üstelik görünüm ve fonksiyon olarak doğal dişlere oldukça yakın bir sonuç ortaya çıkar.

İmplant Diş

Değerlendirme, planlama, cerrahi müdahale gibi adımları bulunduğundan, bu uygulama birkaç seans şeklinde yapılır. Uygulama tamamlandıktan sonra implantın çene kemiğine yerleşmesi için belirli bir süre beklenir. Çene kemiğine uyumlanma süreci tamamlandıktan sonra ise uygun materyallerle diş kaplamaları yapılır. Böylece hasta doğal dişlere yakın görünümde, neredeyse aynı sağlamlıktaki diş ve diş köklerine kavuşmuş olur.

İmplant işlemleri hastanın genel sağlık durumuna, çene kemik dokusunun yoğunluğuna, yaşına vb. bağlı şekilde farklı içerik ve prosedürlerle gerçekleşebilir. Bu nedenle işlemin detaylarının kişiye özel şekilde düzenlenip planlanması, ön muayene ve kontrollerin tamamlanması gereklidir.

İmplant Diş

Diş İmplant

Diş implant uygulamaları, son yıllarda diş hekimliği sektöründe büyük bir popülerliğe kavuşmuştur. Özellikle eksik dişlerin yerine konulmasında tercih edilen bu yöntem, estetik ve fonksiyonel sonuçlarla diş problemleri olan hastaların gülüşlerine kavuşmalarını sağlar.

Birçok kişi, tek diş eksikliği sorunu için bu uygulamalardan faydalanmaktadır. İmplantlar, diğer diş yöntemleriyle karşılaştırıldığında birçok avantaja sahiptir. Öncelikle, implantlar doğal diş kök yapısına yakın bir alternatiftir. Titanyumdan yapılan bu yapay diş kökleri, bölgedeki kemik ve dokularla bütünleşir ve bu sayede uzun yıllar kullanılabilir.

Eksik dişler, sadece estetik sorunlara değil, aynı zamanda fonksiyonel problemlere de neden olabilir. Doğal bir diş kökü eksildiğinde, o bölgedeki çene kemiği zamanla erimeye başlar. Dolayısıyla çene kemiği ve diş eti problemi riski oluşturmaması açısından implantlar oldukça yapıcı bir çözümdür.

Komşu dişlere zarar vermeden eksik dişlerin yerine implant yerleştirilmesi, bu tedavinin en büyük avantajlarından biridir. Geleneksel köprü yöntemlerinde komşu dişler aşındırılarak destek alınır, ancak implant tedavisinde bu durum söz konusu değildir.

İmplantları, titanyumdan yapılan yapay diş kökü ile üzerine kişiye özel şekilde hazırlanan yapay dişler oluşturur. İlk aşamada, diş kökü çene kemiğine yerleştirilir. Bu kök, kemiğe tam olarak oturduktan sonra üzerine yapay diş monte edilir.

İmplant diş tedavisi, genel olarak şu aşamalardan oluşur;

İlk aşamada, titanyum implant çene kemiğine cerrahi bir prosedürle yerleştirilir.

Bölgenin iyileşmesi ve bu implantın kemikle bütünleşmesi için bir süre beklenir.

En son aşamada ise implantın üzerine, kişiye özel üretilen yapay diş monte edilir.

Genel olarak, eksik dişi olan ve yeterli çene kemiği bulunan herkes bu tedaviye adaydır. Ancak hastalar implant tedavisi öncesinde detaylı bir muayene ve değerlendirme sürecinden geçmelidir. Diş hekimleri, implant uygulanacak bölgenin kemik yoğunluğunu, diş eti sağlığını ve genel ağız sağlığını değerlendirir.

İmplant tedavisinin başarısı, doğru planlama, deneyimli bir diş hekimi ve hastanın ağız bakımına gösterdiği özenle doğru orantılıdır. Doğru yapılan bir implant uygulaması, yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Libredent, alanının deneyimli ve uzmanlık eğitimi bulunan diş hekimleri ile pek çok uygulamayla birlikte implant da yapmaktadır. İmplant tedavisine dair detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Benzer İçerikler
Benzer İçerikler