Diş kaplama nasıl yapılır? Törpülenen dişlerin ya da implantların ölçüsü alınıp hastanın ağız ve diş yapısına uygun ölçülerde diş hazırlanır. Ardından özel yapıştırıcılarla hastanın ağzına bu kaplamalar yerleştirilir.
Diş kaplama nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı, hastanın gereksinimlerine ve beklentilerine bağlı şekilde farklılık gösterebilir. Kaplamanın ve mevcut dişin durum, ağız ve diş sağlığı, kaplamanın ön ya da arka dişlere uygulanması süreci farklılaştırabilir. Diş kaplaması porselen, seramik, rezin gibi çeşitli malzemelerden yapılabilir ve doğal diş renginde olabilir. Kaplama işlemi, estetik iyileştirmelerin yanı sıra dişin işlevselliğini de artırır.
Bununla birlikte kaplama işleminin temel adımları şu şekildedir:
Dolgu Dişe Kaplama Nasıl Yapılır?
Dişler çeşitli nedenlerle aşınabilir, renk kaybı ortaya çıkabilir yahut çürük, kırık gibi durumlarla karşılaşılabilir. Bu sorunların ortadan kalkması için kaplama işlemlerine başvurulur. Böylece diş kökünün korunması ve dişlerin eski estetik ve işlevsel şekillerine kavuşması amaçlanır. İmplant ya da dolgu uygulamaları da kaplama diş yapılarak tamamlanmaktadır.
Dolgu sonrası diş kaplama yaptırmak ne kadar sürer?
Dolgusu tamamlanan dişlerin kaplama yapılarak korunması dişin uzun süre ve sağlıklı, işlevsel biçimde kullanılmasını sağlamaktadır. Diş kaplama süreci genellikle iki ana ziyaretten oluşur. İlk ziyarette, dişlerin hazırlanması ve ölçü alınması gerçekleştirilir. İkinci ziyarette ise diş kaplaması yerine yerleştirilir. Bu işlem sıklıkla birkaç hafta içinde tamamlanır. Tüm süreç tamamlandığında hekimin belirlediği bir zamanda kontrol yapılması ve kontrollerin altı ayda bir tekrar edilmesi önerilir.
Kaplama diş kaç günde takılır? Kaplamanın hazırlanması ve uygun şekilde yerleştirilmesi genellikle birkaç haftayı bulabilir. Bu süreç, seçilen kaplama türüne, kaç adet kaplama hazırlanacağına bağlı şekilde farklılık gösterebilir.
Diş kaplaması yapılırken, öncelikle diş hekimi tarafından dişler incelenir ve kaplama için uygun olup olmadığına karar verilir. Eğer implant ya da lamine gibi işlemler söz konusu ise dişler kesilmeden kaplama yapılıp yapılamayacağı da bu aşamada belirlenir. Daha sonra, diş ölçüleri alınır ve bu ölçüler CAD/CAM teknolojisi ile işlenerek kaplama hazırlanır.
Kaplama yaptırmak acıtır mı? Kaplama işlemi sırasında lokal anestezi kullanılır, bu nedenle işlem sırasında herhangi bir acı hissedilmez. İşlem sonrasında hafif hassasiyet veya rahatsızlık hissi oluşabilir ve bu durum birkaç gün içinde ortadan kalkar.
Kaplama çeşitleri arasında porselen lamine, tam seramik kaplama, yaprak porselen, zirkonyum ve diş köprüsü gibi seçenekler bulunur. Lamine diş daha ince yapılarıyla ön dişlerde ya da ince bir kaplamanın yeterli olduğu durumlarda öne çıkar. Zirkonyum ise dayanıklı yapısıyla azı dişler için uzun ömürlü bir tedavi seçeneğidir.
Libredent, pek çok ağız ve diş sorunu için çeşitli tedavi uygulamalarının yapıldığı bir diş kliniğidir. Siz de diş kaplaması ve diğer tedavi seçenekleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.